Reštaurácia Namaste - Trnava

Myšlienka reštaurácie Namaste, ktorá je inšpirovaná Nepálom, sa rodí už od roku 2015. V pozadí nie je len výborná ázijská a nepálska kuchyňa a túžba priniesť ju aj na Slovensko a do Trnavy, ale hlavne príbehy o ľudskosti a vzájomnej pomoci.

Nepál je krajina medzi živlami a pomerne často tam vyčíňajú silné vetry, dažde s povodňami a ničivé zemetrasenia. Začiatkom roka 2015 Nepál zasiahlo zemetrasenie o sile 7,8 magnitúdy, najničivejšie za posledných 80 rokov. Bol v ňom aj zakladateľ reštaurácie, Tomáš Lančarič, ktorému vtedy priatelia Nepálci veľmi pomohli a on sa v srdci zaviazal, pomoc im ľudsky vynahradiť.

O niekoľko rokov sa mu podarilo vybaviť potrebné dokumenty priateľovi Danurimu a o pár mesiacov aj jeho rodine, žene a dvom dievčatám. Odvtedy žijú a pracujú na Slovensku a Danuri finančne podporuje aj svoju ďalšiu rodinu v Nepále.

Takže, namaste, priatelia. Všetko dobro, ktoré vo svete je, začína rozhodnutím v srdciach jednotlivcov. Každý deň, každý moment sa môžeme rozhodnúť, ako budeme konať. Veríme, že vám dobré jedlo v reštaurácii Namaste bude chutiť a pripomenie vám, že dar dobrého, výživného jedla nie je samozrejmý. Namaste.